Wat is het nut van een nachtcrème?

123-cosm-potje-creme-170_06.jpg

nieuws Het belangrijkste effect van een nachtcrème is de hydratatie van de huid. Deze crèmes bevatten in hoofdzaak actieve bestanddelen die uitdroging of dehydratatie voorkomen en de veerkracht van het weefsel beschermen. Of ze daardoor ook rimpels kunnen voorkomen of zorgen voor ‘regeneratie’ of herstel van de huid zoals veel crèmes beloven, is echter zeer de vraag.

Nachtcrèmes worden aangebracht na het ontschminken en het reinigen van de huid. Wanneer de huid proper en goed afgedroogd is, brengt u de nachtcrème aan via cirkelvormige bewegingen, zonder daarbij de halsstreek te vergeten.
Men raadt aan van regelmatig van nachtcrème te veranderen (zeker bij anti-rimpelcrèmes) omdat de huid beetje bij beetje gewend raakt aan de crème en de actieve werking op de lange duur vermindert.

Mensen met een vette huid kunnen 's nachts ook een dagcrème gebruiken, maar het omgekeerde geldt niet: dagcrèmes bevatten namelijk UV-filters die beschermen tegen de zon, nachtcrèmes niet. De bescherming tegen de zon overdag zou met een nachtcrème dus onvoldoende zijn.


Laatst bijgewerkt: maart 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram