RIVM ontwikkelt toolkit hygiëne

123-handen-afdrogen-scott-hyg-170-08.jpg

nieuws Hygiëne verkleint de kans op ziekte. Regelmatig handen wassen, etensresten op de juiste manier bewaren en verwarmen en geen kattenbak verschonen als je zwanger bent. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is het kennelijk niet. Daarom heeft het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een nieuwe toolkit hygiëne ontwikkeld met praktische informatie over hygiëne in het dagelijks leven.

De toolkit bevat verschillende materialen voor publieksinformatie over onderwerpen zoals handen wassen, schoonmaken en hygiëne tijdens voedselbereiding of zwangerschap. Er is onder andere een nieuwe voorlichtingsfilm voor het publiek waarin te zien is waarom handen wassen belangrijk is en hoe dat op een goede manier moet gebeuren.

Verder bestaat de toolkit uit folderteksten, afbeeldingen en nieuwe pictogrammen. De pictogrammen geven in één oogopslag tips om voedsel klaar te maken of wat je kunt doen tijdens je zwangerschap om infecties te voorkomen.

Laatst bijgewerkt: december 2013

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram