bindweefselziekten

Kans op gewrichtsreuma is te voorspellen

nieuws 1/06/2022

De kans op gewrichtsreuma is te voorspellen met behulp van een test op antistoffen. Door mensen met gewrichtsklachten hierop te screenen kan vroegtijdig worden ingeschat of zij een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van gewrichtsreuma.

lees meer »

Nieuwe jicht-genen ontdekt

nieuws 19/12/2019

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben twee nieuwe genen voor jicht ontdekt. Personen met de genvarianten blijken tot 70% meer risico te hebben op het ontstaan van jicht.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Glucosamine heeft geen effect bij heupartrose

nieuws 14/12/2020

Glucosamine heeft geen bewezen effect in de behandeling van milde heupartrose. Er blijkt geen verschil te zijn in het effect op pijn, op het dagelijks functioneren of op het ziekteproces wanneer het middel wordt vergeleken met een placebo.

lees meer »

Enquête over pijnbeleving

nieuws 6/08/2019

Een aantal patiëntenorganisatie lanceren een internet-enquête over pijn en omgaan met pijn bij een reumatische of aanverwante aandoening.

lees meer »

Hyaluronzuur tegen artrose

nieuws 6/11/2018

Artrose is slijtage van een gewricht. Hierbij wordt het kraakbeen in het gewricht progressief afgebroken. Met pijn en stramheid tot gevolg.

lees meer »

Kromme vingers / Ziekte van Dupuytren

Kromme vingers / Ziekte van Dupuytren
dossier 6/11/2017

De ziekte van Dupuytren wordt gekenmerkt door het ontstaan van harde knobbels (nodules van fibreus weefsel) in de handpalm. Deze knobbels kunnen uitgroeien tot strengen die de vingers gebogen houden (klauwhand).

lees meer »

Acupunctuur tegen reumatische pijn

nieuws 6/08/2019

Volgens een grootschalig onderzoek aan de universiteiten van Munchen en Zurich zou acupunctuur wel degelijk een effectieve behandeling zijn tegen reumatische pijnen.

lees meer »

Terugtrekking van Vioxx

nieuws 6/08/2019

Op 30 september 2004 werd bekendgemaakt dat de specialiteiten op basis van het COX 2-selectief niet-steroïdaal anti-inflammatoir middel (NSAID) rofecoxib (Vioxx®, VioxxDolor®), wereldwijd van de markt werden teruggetrokken op initiatief van het producerende bedrijf MSD.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram