Over kinderreuma: Oorlog in mijn lichaam (herdruk)

Oorlog-in-mijn-lichaam-200.jpg

boeken-interviews Een verhaal over kinderreuma
An Vandeloo

De wekker gaat. Lore heeft geen zin om op te staan. Ze lag een tijdje in het ziekenhuis maar vandaag mag ze weer naar school. Fijn! Toch is ze bang. Wat zullen haar vriendjes zeggen?

Lore heeft kinderreuma. De cellen in haar lichaam zijn soms braaf, maar soms ook stout. Dan doet het pijn en moet Lore veel rusten.

Wat gebeurt er precies in je lichaam als je kinderreuma hebt?
Waarom spring je het ene moment vrolijk in het rond en moet je dan plots weer rusten?
Hoe kan je een klasgenootje met reuma op school een handje toesteken?

Ergotherapeute An Vandeloo onderzocht talrijke kinderen met reuma. Haar kennis bundelde ze in dit warme en begripvolle prentenboek. Illustratrice Kristina Ruëll ging met Lore op pad en ontdekte hoe het leven eruitziet als je kinderreuma hebt.
Wil je nog meer weten? Blader dan snel door naar de brochure achteraan in het boek. Met heldere en overzichtelijke informatie voor zowel kinderen als hun ouders.

Vanaf 4 jaar
Met illustraties van Kristina Ruëll

Praktische info

Oorlog in mijn lichaam - An Vandeloo - 32 p. - Formaat: 21 x 21 cm - NUR: 273, 213 - Prijs: 13,50 EUR - ISBN 90 5908 195 1- Uitgeverij Davidsfonds- herdruk 2007


Laatst bijgewerkt: februari 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram