Kans op gewrichtsreuma is te voorspellen

nieuws De kans op gewrichtsreuma is te voorspellen met behulp van een test op antistoffen. Door mensen met gewrichtsklachten hierop te screenen kan vroegtijdig worden ingeschat of zij een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van gewrichtsreuma. Dit blijkt uit onderzoek aan het VU medisch centrum in Amsterdam.
De resultaten bewijzen de voorspellende waarde van antistoffen op de latere ontwikkeling van gewrichtsreuma. Momenteel wordt verder onderzocht welke behandeling in dit zeer vroege stadium al ingezet kan worden ter voorkoming van de ziekte.
Gewrichtsreuma of reumatoïde artritis (RA), is de meest voorkomende vorm van reuma. De chronische ontstekingsziekte tast vooral de kleine gewrichten van handen en voeten aan en komt voor bij twee procent van de Nederlandse bevolking. Vroege opsporing en behandeling van gewrichtsreuma is belangrijk om onherstelbare schade aan gewrichten te voorkomen.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram