astma

Borstvoeding voorkomt astma bij kinderen

nieuws 13/05/2021

Kinderen die meer dan 16 weken borstvoeding krijgen hebben minder vaak astma dan kinderen die geen borstvoeding krijgen. Bij kinderen die tussen de 1 en 15 weken borstvoeding krijgen, is er geen duidelijk effect waarneembaar.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Kinderen met astma: voorzichtig met alternatieve geneeswijzen

nieuws 25/05/2020

Kinderen met astma die behandeld worden met alternatieve geneeswijzen (acupunctuur, homeopathie, fytotherapie, vitaminesupplementen… ), naast of in plaats van een reguliere behandeling met klassieke geneesmiddelen, hebben tot twee keer meer astma-klachten dan kinderen die de gewone klassieke behandeling krijgen.

lees meer »

Praktische tips bij inspanningsastma

nieuws 12/05/2021

Inspanningsastma is een specifieke vorm van astma. De symptomen ontstaan tijdens of kort na een fysieke activiteit. Ze ontstaan vaak tijdens de eerste 5 tot 10 minuten na het begin van de inspanning. De ernst van de symptomen varieert naargelang de omgeving en het soort oefening.

lees meer »

Hebben najaarskinderen vaker last van astma?

nieuws 25/05/2020

Kinderen die in het najaar geboren worden, lopen 30 procent meer kans om op latere leeftijd astma te krijgen dan andere baby's. Dat zou moeten blijken uit een Amerikaanse studie bij meer dan 95.000 jonge kinderen

lees meer »

Verbrand geen afval in de tuin

nieuws 28/02/2018

Bij het verbranden van afval komen heel veel schadelijke stoffen vrij. Deze kunnen verschillende gezondheidseffecten veroorzaken of verergeren, variërend van tijdelijke hinder(geurhinder, irritaties van ogen, neus en keel en hoofdpijn), over astma, tot, in het ergste geval, kanker

lees meer »

Relatie virus en astma

nieuws 25/05/2020

Ook bij kinderen die geboren worden in families waar astma vaak voorkomt bestaat er een relatie tussen de kans op astma en vroege infectie met respiratoire virussen. Dat blijkt uit Canadees onderzoek bij 455 kinderen

lees meer »

Zijn allergie en astma de keerzijde van de infectieziektebestrijding?

nieuws 25/05/2020

Allergie en astma komen in de Westerse wereld steeds vaker voor, vooral bij kinderen. De zogenaamde hygiënehypothese stelt dat we te schoon leven, daardoor minder in contact komen met allerlei bacteriën en schimmels en minder infecties doormaken, waardoor het immuunsysteem van kinderen te weinig wordt geprikkeld.

lees meer »

Minder astma op de boerderij

nieuws 19/01/2017

Dat kinderen die opgroeien in minder hygiënische omstandigheden, bv. op een boerderij waar ze in aanraking komen met dieren en stof, minder astma hebben, is al langer bekend. Volgens een Oostenrijks onderzoek is vooral het eerste levensjaar doorslaggevend.

lees meer »

Meer astma op school

nieuws 24/06/2022

Een Nederlandse studie heeft vastgesteld dat het aantal kinderen op de lagere school met astma tussen 1985 en 1995 met liefst 120% is gestegen. De toename van chronische hoest bedraagt zelfs 265%.

lees meer »

Wheezing en astma

Wheezing en astma
dossier 17/01/2024

Veel baby's en peuters hebben tijdens hun eerste levensjaren last van een 'piepende' ademhaling. Dat maakt nogal wat ouders ongerust.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram