Mogelijk verband tussen foliumzuur tijdens zwangerschap en astma

Laatst bijgewerkt: mei 2021

nieuws Vrouwen die zwanger willen worden wordt aangeraden om voor de zwangerschap en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap extra foliumzuur te slikken om aangeboren afwijkingen zoals een open ruggetje te voorkomen.

De Noorse onderzoeksraad meldt nu dat bij vrouwen bij wie hoge dosissen foliumzuur in het bloed worden gemeten, een verhoogde kans bestaat dat hun kinderen op de leeftijd van drie jaar astma ontwikkelen. Volgens de onderzoekers is dit evenwel geen reden om het advies om extra foloiumzuur te nemen in het begin van de zwangerschap te herzien.

Eerder hadden ook Australische onderzoekers al een mogelijk verband vastgesteld tussen foliumzuur en astma bij vrouwen die aan het einde van hun zwangerschap foliumzuurtabletten namen. In dat onderzoek werden geen nadelige effecten van foliumzuur in het begin van de zwangerschap vastgesteld.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram