Kinderen met astma: voorzichtig met alternatieve geneeswijzen

nieuws Kinderen met astma die behandeld worden met alternatieve geneeswijzen (acupunctuur, homeopathie, fytotherapie, vitaminesupplementen… ), naast of in plaats van een reguliere behandeling met klassieke geneesmiddelen, hebben tot twee keer meer astma-klachten dan kinderen die de gewone klassieke behandeling krijgen.

Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Montreal. In totaal werden 2.000 astma-patiëntjes van gemiddeld 6 jaar oud gevolgd. 13% daarvan volgde een of andere vorm van alternatieve behandeling, vooral homeopathie, acupunctuur en fytotherapie. Die kinderen bleken dubbel zoveel problemen te hebben met hun astma (meer nachtelijke klachten, afwezigheid op school, beperkte fysieke mogelijkheden, astma-aanvallen, enz.) dan de andere kinderen.


Laatst bijgewerkt: mei 2020
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram