Handige wistjedatjes voor in de keuken: Hoe verwijder je stukjes kurk uit een glas?

123-wijn-alcoh-06-18.jpg

nieuws

Je herkent dit scenario ongetwijfeld. Je ontkurkt een lekkere fles wijn, je giet een glaasje uit en daar liggen ze te dobberen die vervelende kurkbrokjes.

Als het minuscule stukjes zijn dan giet je de wijn best door een koffiefilter om hem helemaal kurkvrij te maken. Giet je glas zachtjes uit om zoveel mogelijk verspilling te vermijden. 

Grotere kurkdeeltjes kan je wegwerken door de wijn door een fijne zeef te gieten.

Wil je iets creatiever uit de hoek komen, dan kan je ook een rietje gebruiken. Duw één uiteinde van het rietje tegen een stukje kurk en dek het andere uiteinde af met je duim. Zo creëer je een vacuüm en kan je het kurkfragmentje gemakkelijk verwijderen.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram