De perfecte workout volgens de wetenschap (10 minuten)

unsplash_workout_oefening_sport_2023.jpg

video

Sportarts Mirwais Mehrab (Universitair Medisch Centrum Utrecht) heeft een wetenschappelijk verantwoorde work-out samengesteld van slechts 10 minuten. Dankzij dit filmpje van Universiteit van Nederland kan je live meedoen, maar voor de zekerheid hebben we onderaan de oefeningen nog eens uitgeschreven.

Lees ook: Cardio- of krachttraining: wat is beter om af te vallen?

Lees ook: Met welke sporten kan je best buikvet verliezen?

4 oefeningen voor de perfecte workout op 10 minuten

Neem er een gewicht of voorwerp van 5 kg bij, en herhaal onderstaande reeks oefeningen zo vaak mogelijk op 10 minuten tijd.

  1. 6-12 Push-ups, eventueel steunend op een bank of op de knieën. 
  2. 8-16 Dumbell snatches: til met 1 hand de dumbell in 1 beweging recht boven je hoofd en leg hem weer volledig op de grond. Wissel telkens van arm.
  3. Goblet Squats: houd de dumbell vast voor je borst, als een beker, en ga met je voeten op schouderbreedte in een squat naar beneden en weer omhoog.
  4. Conditioneel: 90 calorieën op een sportfiets, 200 meter rennen of burpees. Bij burpees spring je, ga je naar beneden voor een push-up en spring je daarna weer omhoog. Bij dit onderdeel is hoge intensiteit belangrijk. Hoge intensiteit is voor elk individu verschillend, maar de bedoeling is dat je je eigen grenzen opzoekt. 

Lees ook: De voordelen van hoogintensieve intervaltraining (HIIT)


Laatst bijgewerkt: oktober 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram