Morning After pil

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
morning-after-pil.jpg

nieuws Volgens een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie is één dosis levonorgestrel (Norlevo) toegepast binnen 5 dagen na seksuele betrekkingen een effectieve manier om een zwangerschap te voorkomen. De studie vergelijkt Levenorgestrel in één en twee dosissen en een ander product, mifepriston. Er was geen statistisch significant verschil tussen de drie groepen voor wat betreft het aantal zwangerschappen (1,5 %, 1,5 % en 1,8 %), en in de drie groepen was het risico van ongewenste effecten gering.
Deze resultaten tonen dat toediening van de totale dosis levonorgestrel in één gift even doeltreffend is, en niet meer ongewenste effecten uitlokt dan toediening van dezelfde dosis in twee giften, wat praktisch gezien zeker interessant is. Vergeleken met mifepriston, dat in deze studie eveneens betrouwbaar en doeltreffend was, heeft levonorgestrel het voordeel dat na de behandeling de menstruaties vlugger optreden, waardoor vrouwen sneller weten dat zij niet zwanger zijn, en vlugger een doeltreffende anticonceptiemethode kunnen starten.
Levonorgestrel (comprimés aan 0,75 mg Norlevo) is in ons land vrij te koop, mifepriston kan slechts bekomen worden in hospitaalmilieu, voor bepaalde vrijwillige zwangerschapsonderbrekingen en voor inductie van de arbeid bij foetale dood in utero.

alles over anticonceptie op gezondheid.be


bron: Folia pharmacotherapeutica, juli 2003


Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy] Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy]
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram