Welke olie moet je gebruiken om te bakken en te braden

123-olijfolie-vitE-08-15.jpg

nieuws Het is belangrijk dat je de olie goed kunt opwarmen zonder dat ze rookt en verbrandt. Dat rookpunt ligt niet voor elke soort even hoog. Daarom kun je niet met om het even welke olie wokken, bakken of braden.

Druivenpitolie, arachideolie en koolzaadolie hebben een hoog rookpunt en zijn dus perfect geschikt om te wokken, grillen, bakken of braden.

Om groente te stoven kan je (extra vierge) olijfolie gebruiken.

Extra vierge olijfolie en notenolie zijn ideaal voor een dressing, samen met wat azijn of limoensap. Maar ook kool- of lijnzaadolie kan je gebruiken voor een slaatje.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram