Vroegtijdige kaalheid verhoogt kans op prostaatkanker

123-man-ouder-kam-2-alopecia-kaalheid-10-18.png

nieuws Een nieuwe grootschalige studie in de Verenigde Staten bij 40.000 mannen tussen 55 en 74 jaar toont aan dat sommige vormen van kaalheid op jongere leeftijd het risico van agressieve prostaatkanker verhogen. De studie verscheen in het Journal of Clinical Oncology. De mannen werden gedurende een tweetal jaar opgevolgd. In die periode werd bij 1138 mannen prostaatkanker vastgesteld, waarvan 571 agressief.

Mannen die op de leeftijd van 45 jaar een typisch mannelijk patroon van kaalheid vertoonden (haarverlies vooraan en bovenaan op het hoofd) hadden, in vergelijking met niet kalende leeftijdsgenoten, een sterk verhoogd risico (+40%) van agressieve prostaatkanker. Voor niet-agressieve vormen van prostaatkanker en bij andere patronen van kaalheid, werden geen verschillen vastgesteld.

Een mogelijke verklaring is dat het testosteron metabolisme niet alleen een rol speelt bij (vroegtijdig) haarverlies en kaalheid, maar ook bij de ontwikkeling van prostaatkanker.


Laatst bijgewerkt: november 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram