tuinieren

Een ergonomische snoeischaar

nieuws 24/02/2012

Indien u veel snoeiwerk hebt in de tuin, is het belangrijk om een goede snoeischaar te gebruiken. Goedkoop is in deze meestal niet beterkoop.

lees meer »

Planten maken klas gezonder

nieuws 28/11/2011

Een plant in de klas is een heel goed idee, zo blijkt uit onderzoek in Nederland van TNO Delft Fytagoras Plant Science, gezondheidsinstituut NIGZ en Air So Pure.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pollenonvriendelijke planten

nieuws 4/03/2011

Vermits de grassoorten in ons land het grootste probleem opleveren voor hooikoortspatiënten (vooral grote vossenstaart, kropaar, kamgras, engels raaigras, glanshaver, gestreepte witbol, straatgras, timotheegras, veldbeemdgras, Kweek en reukgras), moet vermeden worden dat die grassoorten in bloei komen.

lees meer »

Hoogopgeleide man barbecuet onveiligst

nieuws 4/09/2010

Hoogopgeleide mannen houden het minste rekening met voedselveiligheid bij het barbecuen. Zij laten langer dan vrouwen het vlees buiten de koelkast en gebruiken minder vaak een koeltas.

lees meer »

Nieuwe kraan: eerst goed spoelen

nieuws 2/09/2010

In Nederland geeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) iedereen de raad om bij elke keuken- en badkamerkraan de kranen de eerste drie maanden elke dag twee minuten te laten stromen.

lees meer »

Hoe bestrijdt u veilig mieren?

Hoe bestrijdt u veilig mieren?
nieuws 13/08/2010

Mieren zijn niet schadelijk, ze verluchten de grond en eten zelfs veel ongewenste insecten zoals zoals mijten of larven van vlooien en vliegen. Maar ze kunnen wel overlast veroorzaken.

lees meer »

Douchekoppen huisvesten ziekmakende bacteriën

nieuws 19/11/2009

Water uit een douchekop bevat tot honderd keer meer bacteriën dan het water voordat het in de douchekop komt, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Colorado in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram