Minder bacteriën in huis? Doe de voorjaarsschoonmaak!

nieuws Het voorjaar is nu echt van start gegaan. Wat associeert u met de lente? ... uw huis de traditionele voorjaarsschoonmaakbeurt geven? Wie dat laatste liever vermijd, zou er goed aan doen om het toch eens te proberen. Want de grote voorjaarsschoonmaak helpt bij het bestrijden van diverse bacteriën. Urineweginfecties, longontsteking en diarree kunnen daar bijvoorbeeld mee voorkomen worden.

Onderzoek van Hygiëne Council heeft dit uitgewezen. In diverse landen werden huizen gecontroleerd op bacteriën. Op 90 procent van de vaatdoekjes, nagenoeg de helft van alle spoelbakken en op 1 van de 6 onderzochte koelkastdeuren werden in totaal miljoenen bacteriën gevonden die ziekten veroorzaken.

De onderzoekers zijn van mening dat we met onze gebrekkige schoonmaakgewoontes onszelf en andere gezinsleden onvoldoende beschermen. Niet alleen in de keuken kan onze hygiëne beter, ook in de gemiddelde badkamer is bijvoorbeeld de E.colibacterie gevonden.

Lees ook: Hou je keuken veilig


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram