Campagne 'Handjes wassen met Handige Hans'

nieuws Wetenschappelijk onderzoek toont het belang van een goede handhygiëne voor de gezondheid. Daarom lanceert Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Heeren de campagne “Handjes wassen met Handige Hans” voor kinderen. Zowel ouders als leerkrachten krijgen materialen en tips om de kinderen, die vaak de handjes in de mond steken en die ook graag met hun handjes eten, te leren wanneer ze hun handjes moeten wassen en hoe ze dit moeten doen.

Een goede handhygiëne kan de kans op besmetting en verspreiding van sommige infectieziekten in belangrijke mate beperken. Dit geldt bijvoorbeeld voor verkoudheden, griep, maag- en darminfecties zoals diarree, maar ook voor ernstigere infecties zoals longontsteking (pneumonie) en geelzucht (hepatitis A).
Daarnaast zorgt een goede handhygiëne er ook voor dat we minder ongezonde stoffen opnemen uit ons leefmilieu, zoals lood en cadmium.
Omdat een goede handhygiëne zo belangrijk is roept ‘Handige Hans’ alle ouders en leerkrachten op om tijdens de actieweek van 2 tot 6 maart mee te doen. Op de website www.handigehans.be staan stappenkaartjes, muurkaartjes, een memoryspel, inkleurtekeningen, een beloningskaart, een badge voor de handjesoppasser van de dag, en uiteraard tips om al dit materiaal te gebruiken. Voor leerkrachten is er daarnaast een overzicht met extra aanbevelingen.
Info: www.handigehans.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram