symptomen en ziektetoestand

Pijnstiller verboden

nieuws 23/07/2009

Het Europese geneesmiddelenagentschap EMEA (European Medicines Agency) beveelt de Europese landen aan om...

lees meer »

Endometriose: Gemiddelde diagnosetijd 8,3 jaar

nieuws 14/07/2009

Endometriose is een veel voorkomende gynaecologische ziekte. 1 op de 10 vrouwen heeft, tijdens de jaren waarin zij menstrueren, klachten passend bij deze ziekte zoals onder andere pijn tijdens de menstruatie of pijn bij het vrijen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Cola ongeschikt bij diarree

nieuws 3/06/2009

Cola (zonder gas), limonade, sportdrinks, enz. wordt nog vaak aangeraden in geval van diarree ten gevolge van een maag- darminfectie (bv. reizigersdiaree). Deze dranken zijn echter ongeschikt in geval van diarree en kunnen de diarree zelfs verergeren.

lees meer »

Pijngeneesmiddel ruimer terugbetaald

nieuws 25/05/2009

De terugbetaling van het anti-zenuwpijngeneesmiddel pregabaline (Lyrica®) wordt uitgebreid zodat ook patiënten met pijn veroorzaakt door zenuwbeschadiging ten gevolge van ernstige onderliggende aandoeningen zoals...

lees meer »

Tips bij Maagklachten

nieuws 5/05/2009

Veel mensen hebben af en toe last van hun maag. Maagklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen krijgen maagklachten als ze te veel, te vet of sterk gekruid voedsel eten. Een teveel aan maagzuur kan de maag irriteren.

lees meer »

Verslikking bij een baby

dossier 9/04/2009

Verslikking bij baby’s (tot 1 jaar) is meteen ernstig. In de meeste gevallen treedt verslikking op tijdens het eten of door het inslikken van kleine voorwerpen (muntjes, speelgoed,...).

lees meer »

Geen hoestsiropen voor kinderen

nieuws 31/03/2009

In Engeland waarschuwt de MHRA middels een nationale mediacampagne tegen het gebruik van hoestsiropen en andere middeltjes tegen verkoudheid (zoals neusdruppels) voor kinderen jonger dan 6 jaar.

lees meer »

Verslikking bij een volwassene of kind

dossier 26/03/2009

Bij een ernstige verslikking is er een totale afsluiting van de ademhalingswegen door een voorwerp in de ademhalingswegen (bijv. een stukje eten). Dit is een levensbedreigende situatie.

lees meer »

Een flauwte

dossier 12/03/2009

Een flauwte (ook ‘syncope’ genoemd) is een kort en plots bewustzijnsverlies als gevolg van een tijdelijk zuurstoftekort in de hersenen. Dit zuurstoftekort ontstaat door een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen.

lees meer »

Reanimatie

dossier 26/02/2009

Zuurstof is levensnoodzakelijk. Via het bloed levert het lichaam zuurstof aan alle organen. Als het hart stopt met pompen, valt de bloedcirculatie in de hersenen stil. Hierdoor ontstaat in alle vitale organen een tekort aan zuurstof.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram