Hart- en vaatziekten doodsoorzaak nr. 1 bij vrouwen

nieuws De Nederlandse Hartstichting is gestart met een campagne om Nederlanders bewust te maken dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen. Veel mensen denken onterecht dat hart- en vaatziekten vooral bij mannen voorkomen. Dat is allang niet meer zo. Er overlijden inmiddels meer vrouwen dan mannen aan.
Tot op heden wordt onderzoek vooral gedaan bij mannen. Kennis uit deze onderzoeken kan niet altijd toegepast worden op vrouwen. Uit recente internationale onderzoeken weten we dat er verschillen zijn tussen vrouwen en mannen op het gebied van hart- en vaatziekten. Door gebrek aan de juiste kennis over de oorzaak, diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten, (over)lijden nog te veel vrouwen onnodig. Daarom is het volgens de Hartstichting van groot belang dat er onderzoek gedaan wordt, zodat hart- en vaatziekten bij vrouwen in een vroeg stadium herkend en behandeld kunnen worden.
www.hartstichting.nl/


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram