Paracetamol beter bij lage rugpijn

nieuws Mensen die last hebben van lage rugpijn, kunnen beter paracetamol slikken dan ontstekingsremmers als ibuprofen, die in 80 procent van de gevallen worden voorgeschreven. De pijnstillers werken ongeveer even goed, maar paracetamol kent minder bijwerkingen. Dat blijkt uit een studie aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
Daarnaast werd ook onderzocht of patiënten met lage rugpijn baat kunnen hebben bij het dragen van een ruggordel. Bij dat onderzoek richtte hij zich op mensen die in de thuiszorg werken. In die beroepsgroep heeft jaarlijks bijna twee derde last van lage rugpijn. De deelnemers aan het onderzoek die een ruggordel droegen, hadden minder dagen rugpijn dan de anderen. Bovendien bespaarden zij per jaar gemiddeld 235 euro op aan rugpijn gerelateerde zorgkosten, zoals pijnstillers of bezoek aan een therapeut. De meeste thuiszorgmedewerkers hadden tijdens het werk geen last van de ruggordel.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram