roken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Blowen beïnvloedt gezondheid jongeren

nieuws 12/05/2021

Kinderen die op een leeftijd van twaalf jaar of jonger beginnen met het gebruik van cannabis, hebben driemaal zo vaak last van psychotische symptomen zoals achterdocht en stemmen.

lees meer »

Wat doet stoppen met roken met uw lichaam?

nieuws 12/05/2021

Als u stopt met roken, ademt u geen rook meer in. Dat is goed voor uw lichaam. U krijgt geen kankerverwekkende stoffen meer binnen. Met sommige delen van uw lichaam gaat het dan snel beter. Voor andere delen duurt het wat langer.

lees meer »

Waarom is roken slecht voor het hart?

nieuws 11/05/2021

Als iemand rookt, komen er via de longen een groot aantal chemische stoffen in het bloed terecht, waaronder nicotine en koolmonoxide. Nicotine en koolmonoxide zijn de voornaamste verantwoordelijken voor de negatieve weerslag van roken op hart en bloedvaten.

lees meer »

600.000 doden per jaar door passief roken

nieuws 12/05/2021

Elk jaar sterven wereldwijd ruim 600.000 mensen mannen, vrouwen en kinderen omdat ze werden blootgesteld aan sigarettenrook. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie in 192 landen.

lees meer »

Gestopt met roken? Tips om vol te houden.

nieuws 18/02/2020

Je bent gestopt met roken. Ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, slapeloosheid, vermoeidheid, enz. kunnen ernstig zijn tot 72 uur na de rookstop. Daarna nemen ze af in ernst en na 3 maanden doven ze uit. Nicotinevervangende therapie kan een hulpmiddel zijn om de ontwenningsverschijnselen te verminderen.

lees meer »

Waterpijp is niet onschuldig

nieuws 16/07/2020

Waterpijpen roken is in. Veel mensen weten echter niet dat waterpijp roken net zo ongezond is als sigaretten roken. Misschien zelfs nog wel ongezonder.

lees meer »

Meeste rokers stoppen zonder hulpmiddelen

nieuws 18/02/2020

Ruim tweederde van de ex-rokers stopt zonder hulpmiddelen. De meesten vonden het ook makkelijker dan ze verwacht hadden. Dat stellen Australische onderzoekers die 511 rookstopstudies bekeken.

lees meer »

Rookstophulp zwangeren geen succes

nieuws 24/05/2022

In de periode van 2006 tot midden 2009 hebben slechts 133 zwangere vrouwen een aanvraag gedaan bij het RIZIV voor de terugbetaling van rookstopsessies bij tabakologen.

lees meer »

Intensieve rookstopbegeleiding geeft beste resultaten

nieuws 18/02/2020

Ondanks uitgebreide campagnes over de schadelijkheid van roken en de talloze methoden om te stoppen met roken blijft het voor veel rokers moeilijk hun gewoonte op te geven. Zeven huisartsen uit Barcelona onderzochten of het percentage stoppers varieert naargelang de door hen toegepaste strategie.

lees meer »

Jonge beginnende rokers snel verslaafd

nieuws 30/06/2022

Jonge beginnende rokers raken sneller verslaafd aan sigaretten dan lang werd aangenomen. Onder jonge rokers bepaalt de mate van verslaving daarnaast ook het sterkst de kans van slagen van de stoppoging.

lees meer »

Meer longkanker bij laagopgeleiden

nieuws 18/02/2020

Europeanen met de laagste schoolopleiding hebben twee tot drie keer meer kans op longkanker. Roken is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van dit verhoogde risico.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram