Blowen beïnvloedt gezondheid jongeren

nieuws Kinderen die op een leeftijd van twaalf jaar of jonger beginnen met het gebruik van cannabis, hebben driemaal zo vaak last van psychotische symptomen zoals achterdocht en stemmen. Daarnaast blijkt dat de kans dat iemand ooit is opgenomen in een psychiatrische instelling groter wordt naarmate hij of zij meer cannabis gebruikt. Dat concluderen onderzoekers van het UMC Utrecht op basis van een onderzoek bij 26.000 jongeren.
De vraag blijft alleen of mensen met problemen meer cannabis gaan roken, of dat je van cannabis problemen krijgt. Het THC-gehalte (de werkzame stof) van cannabis is nu veel hoger dan twintig jaar geleden. Uit steeds meer studies blijkt dat in ieder geval kwetsbare groepen zoals jongeren door cannabisgebruik meer risico lopen op gezondheidsproblemen.

Omdat veel jongeren op steeds jongere leeftijd met deze sterke cannabis in aanraking komen, ontstaat er mogelijk een risico voor de volksgezondheid, stellen de onderzoekers van het UMC Utrecht


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram