Algemeen rookverbod in horeca vanaf 1 juli

nieuws Het Grondwettelijk Hof heeft de uitzonderingen op het rookverbod in de horeca ongrondwettelijk verklaard. Dit betekent dat er vanaf 1 juli een algemeen rookverbod geldt in de horeca.
In december 2009 keurde het parlement een nieuwe rookwetgeving in de horeca goed. Die wet bevatte nog uitzonderingen waardoor roken toch nog was toegelaten in cafés die geen verse eetwaren serveren en in casino's.

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) stapte daarom naar het Grondwettelijk Hof. Alle Belgen zijn gelijk voor de wet en bijgevolg heeft iedereen recht op een rookvrije werkomgeving, ook werknemers in de horecasector, zo was de redenering van de VLK.
Door de uitspraak van het Grondwettelijk Hof worden de uitzonderingen op het algemeen rookverbod vanaf 1 juli 2011 opgeheven. Een totaal rookverbod zou volgens de wet van december 2009 pas ten laatste ingaan op 1 juli 2014.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram