kindervoeding

Koemelk verkleint kans op eczeem bij kind

Koemelk verkleint kans op eczeem bij kind
nieuws 29/08/2010

Als borstvoedende moeders vooral vlees van herkauwers en zuivelproducten nuttigen, zoals koemelk, geitenkaas en rund- en lamsvlees, verkleinen zij de kans dat hun kind eczeem of een allergie krijgt in de eerste twee levensjaren van het kind.

lees meer »

Borstvoeding beschermt tegen infecties

nieuws 21/08/2010

Kinderen die tijdens de eerste 4 levensmaanden exclusief borstvoeding krijgen, hebben gedurende hun eerste levensjaar minder maag-darm- en luchtweginfecties dan kinderen die alleen flesvoeding krijgen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Jong melk drinken verlengt leven

nieuws 6/01/2010

Vroeg beginnen aan melk en andere zuivel vermindert de kans op een beroerte. Ook leven mensen die in hun jeugd een zuivel- en calciumrijk voedingspatroon hadden, langer.

lees meer »

Druk leven gaat ten koste van borstvoeding

nieuws 7/11/2009

Moeders stoppen vroegtijdig met het geven van borstvoeding omdat ze het ‘te druk hebben’. Ze kunnen of willen borstvoeding vaak niet gedurende een langere periode combineren met hun baan en sociale leven.

lees meer »

Borstvoeding voorkomt infecties

Borstvoeding voorkomt infecties
nieuws 10/08/2008

Baby's die in het eerste half jaar alleen borstvoeding krijgen, hebben in die periode 2,5 keer minder infecties dan kinderen die geen borstvoeding krijgen.

lees meer »

Peuters en kleuters eten niet gezond genoeg

nieuws 23/03/2008

Peuters en kleuters eten te weinig groenten, fruit en vis. Ook krijgen ze te veel verzadigde vetzuren binnen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram