Baby meest gebaat bij borstvoeding bij griep

nieuws Ook als een moeder zelf door de griep getroffen is en virusremmers slikt, moet ze doorgaan met borstvoeding.
Dit blijkt uit nieuwe richtlijnen van de NVL, de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Moeders en zuigelingen zijn het meest gebaat bij borstvoeding, direct na de geboorte én op lange termijn. Ook als de moeder ziek is, wordt borstvoeding blijvend aangeraden; de baby krijgt zo alle benodigde antistoffen. Verder adviseert de NVL hygiënische maatregelen zoals regelmatig handen wassen en een fopspeen niet door volwassenen in de mond te laten nemen.
Baby's en moeders zijn al blootgesteld aan het virus voordat griepverschijnselen zich uiten. Moeder en kind scheiden nadat de moeder griep heeft zal daarom niet preventief werken. De overdracht van influenza-virussen via de moedermelk is niet aangetoond. Zodra de moeder in contact komt met het virus worden, net als bij alle andere infecties, via de moedermelk afweerstoffen in hoge concentraties afgegeven aan de zuigeling. Baby's die geen moedermelk krijgen zijn vatbaarder voor infecties.


Laatst bijgewerkt: januari 2021
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram