Gezonde traktaties op school

nieuws Wanneer een kindje jarig is, is het in vele scholen en kinderdagverblijven de gewoonte dat er getrakteerd wordt. Een paar tips.
• Trakteren is een extraatje en mag de maaltijden niet vervangen. Maak de traktaties daarom niet te groot.
• Zoet is prima. Juist hartige traktaties zoals chips, blokjes kaas enz. bevatten veel (verzadigd) vet en calorieën. Stukjes fruit of een kleine rijstwafel hebben wel de voorkeur.
• Het moment van het uitdelen van de traktatie is belangrijk. Door niet de hele dag te eten en te drinken, krijgt het tandglazuur de tijd om zich te herstellen. Om het gebit te sparen, is het goed om maximaal zeven eet/drinkmomenten aan te houden: drie hoofdmaaltijden en maximaal vier keer iets tussendoor per dag. Daarom is het goed om de traktaties uit te delen op een moment dat de kinderen toch al iets eten of drinken, bijvoorbeeld rond de ochtendpauze.
• Iets anders dan eten: Een traktatie hoeft niet altijd snoep of iets te eten te zijn. Een (ingepakt) klein speelgoedje is ook een feestelijke traktatie.


Laatst bijgewerkt: oktober 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram