Late introductie vast voedsel heeft geen effect op allergie

Laatst bijgewerkt: maart 2019

nieuws Bij kinderen met een verhoogde kans op atopische constitutie wordt geadviseerd later te beginnen met vast voedsel ter voorkoming van eczeem, astma, allergische rhinitis en sensibilisatie door voedsel en inhalatieallergenen. Een Duits onderzoek, gepubliceerd in Pediatric Allergy and Immunology, (februari 2008), bij meer dan 2000 kinderen bekeek het effect van van late introductie van vast voedsel na 4 of 6 maanden wanneer de kinderen 6 jaar waren. Het bleek dat het later introduceren van vast voedsel niet zorgde voor een verlaagde kans op het krijgen van astma, allergische rhinitis of sensibilisatie op latere leeftijd. In tegendeel zelfs, voedselallergie bleek meer voor te komen bij kinderen die pas later vaste voeding kregen. Alleen de relatie tot eczeem was niet geheel duidelijk.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram