Vroeg vast voedsel – meer of minder eczeem?

nieuws Er bestaat mogelijk een verband tussen vroege blootstelling aan vast voedsel bij zuigelingen en de ontwikkeling van allergische aandoeningen. Maar wetenschappelijk onderzoek hierover spreekt elkaar tegen.
Volgens een nieuw onderzoek gepubliceerd in het vakblad Pediatric Allergy and Immunology, bleek dat vroege introductie van vast voedsel (binnen vier maanden) een omgekeerde relatie vertoonde met het ontstaan van eczeem tot een leeftijd van vier jaar. Verdere analyse leerde dat vroege blootstelling aan vast voedsel alleen de kans op eczeem bij het kind verminderde bij allergie van de ouders. Bij kinderen met niet-allergische ouders werd geen significant effect gevonden. Het onderzoek werd uitgevoerd bij kinderen van wie de moeders vanaf de vijfde zwangerschapsmaand werden gevolgd.
Deze uitkomsten vormen dus geen ondersteuning van het huidige inzicht dat vertraagde introductie van vast voedsel het optreden van eczeem bij de kinderen kan voorkomen.


Laatst bijgewerkt: juni 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram