gelukkig

Drukke leefstijl bemoeilijkt aanpassing aan ouderschap

Drukke leefstijl bemoeilijkt aanpassing aan ouderschap
nieuws 8/11/2016

De veranderingen bij de geboorte van een kind zijn het grootst voor mensen die vóór de geboorte van het eerste kind veel tijd aan sport, cultuur en sociale contacten besteedden. Voor zulke ouders is het dan ook moeilijker is zich aan te passen aan het ouderschap.

lees meer »

Honderdjarigen geven tips om oud te worden

nieuws 4/07/2016

Hoe word je oud? Die vraag stelden de Nederlandse artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra aan mannen en vrouwen ouder dan honderd jaar. Ze bundelden hun tips in een boek: ‘99+… Een geheim, of geluk?’ Een overzicht.

lees meer »

Zo gelukkig word je echt van alcohol

nieuws 3/07/2016

Word je blij van een glaasje alcohol of drinken gelukkige mensen gewoon vaker? Britse onderzoekers bogen zich over het vraagstuk en stelden vast dat je wel degelijk vrolijk wordt van een wijntje of pint, al is dat gevoel slechts tijdelijk. Dat staat in het vakblad Social Science & Medicine.

lees meer »

Leven gelukkige mensen langer?

Leven gelukkige mensen langer?
nieuws 13/04/2016

Dat is moeilijk te zeggen. Volgens sommige studies wel, volgens andere studies niet. Twee recente Britse studies komen tot tegengestelde resultaten.

lees meer »

Maakt tijd gelukkiger dan geld?

nieuws 14/02/2016

Wat maakt ons nu echt gelukkiger? Is dat een hoger loon én minder vrije tijd of een lager loon én meer vrije tijd? Volgens een recente studie van de University of British Colombia zijn personen die tijd boven geld verkiezen blijkbaar gelukkiger dan personen die de voorkeur geven aan geld. Meer vrije tijd blijkt dus een belangrijke geluksfactor te zijn.

lees meer »

Gelukkiger zonder facebook?

nieuws 28/01/2016

Mensen die Facebook de rug toe keren, zijn minder gestrest, leven meer in het nu en zijn tevredener met hun leven. Dat schrijft de wetenschappelijke website scientas.nl op basis van een experiment, uitgevoerd door het Happiness Research Institute.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Koppels die één keer seks hebben per week zijn het gelukkigst

nieuws 31/12/2015

Veel seks hebben maakt niet per se gelukkiger. Koppels die één keer per week seks hebben zijn net zo gelukkig als koppels die vaker vrijen. Dat blijkt althans uit een onderzoek aan de universiteit van Toronto dat in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science verscheen.

lees meer »

Interview: Geluk: zit het in een klein hoekje? - deel 1

Interview: Geluk: zit het in een klein hoekje? - deel 1
boeken/interviews 31/12/2015

Een GELUKkig nieuwjaar! Het is de tijd van het jaar waarbij we elkaar een goede gezondheid en veel ‘geluk’ toewensen. En dat willen wij bij deze gelegenheid ook doen: een heel GELUKkig en gezond 2016! Maar wat is nu precies ‘geluk’. Hoe word je gelukkig en vooral hoe blijf je het?

lees meer »

Betere opvang suïcidepogers

Betere opvang suïcidepogers
nieuws 15/09/2015

Het risico op overlijden door zelfmoord ligt 150 keer hoger bij mensen die eerder al een suïcidepoging achter de rug hebben. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een goede opvang en evaluatie van een suïcidepoger in het ziekenhuis leidt tot een minder herval en lagere opname- en behandelkosten.

lees meer »

Maakt seks gelukkiger?

Maakt seks gelukkiger?
nieuws 14/06/2015

Maakt seks gelukkig? Veel wetenschappers beweren van wel. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die meer seks hebben ook gelukkiger zijn. Maar dit zijn mensen die al gelukkig en gezond zijn en het daarom vaker doen.

lees meer »

Smile! We gebruiken het liefst vrolijke emoticons

nieuws 27/04/2015

Of we nu een rotdag hebben of fluitend door de straten wandelen: we versturen massaal gelukkige emoticons. Vooral de emoticons die in tranen uitbarsten van het lachen of een ‘hartjeszoen’ geven, zijn in trek, zeggen onderzoekers die meer dan een biljoen emoticons verzamelden via de Swiftkey-app.

lees meer »

Waarom shoppen je gelukkig maakt

nieuws 23/04/2015

Van (vintage) kledij tot gadgets en auto’s: volgens neurowetenschappers maakt shoppen je blij, zolang je de nieuwe aanwinsten maar cool vindt. De reden?

lees meer »

Maakt liefde blind?

Maakt liefde blind?
nieuws 14/02/2015

Liefde maakt inderdaad blind. Dat blijkt uit heel wat (neurologisch) onderzoek. En maar goed ook: volgens sommige psychologen helpt het ons niet alleen om een partner te vinden,

lees meer »

De Gelukzoekers

De Gelukzoekers
nieuws 20/10/2012

De Gelukzoekers is een educatief aanbod in geestelijke gezondheid voor de tweede graad van het secundair onderwijs (14-16-jarigen).

lees meer »

Gelukkige senioren leven langer

nieuws 1/04/2010

Senioren die zich gelukkig voelen leven langer dan minder gelukkige bejaarden. Dat lagere sterftecijfer komt waarschijnlijk doordat gelukkige mensen meer bewegen, minder roken en minder ziek zijn.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram