Noten maken gelukkiger en gezonder

nieuws Wie dagelijks een handvol noten eet, heeft minder honger, is gelukkiger en gezonder. Dat moet alleszins blijken uit onderzoek aan de universiteit van Barcelona gepubliceerd in Journal of Proteome Research.

De onderzoekers bestudeerden 22 mensen met het zogenaamde metabool syndroom (een combinatie van een hoge bloeddruk, buikvet, verhoogd cholesterol en bloedsuiker). Ze aten gedurende twaalf weken een dieet aangevuld met 30 g noten per dag (walnoten, amandelen en hazelnoten). Ze werden vergeleken twintig mensen die geen noten aten. Hun urine werd regelmatig onderzocht op diverse stoffen, onder meer serotonine. Dit is een chemische stof die het hongergevoel kan onderdrukken, mensen gelukkiger doet voelen en gezond is voor het hart. Veel geneesmiddelen die worden gebruikt bij aandoeningen als depressie, beïnvloeden het serotoninegehalte in het lichaam.
Bij de mensen die het notensupplement aten, lag het serotoninegehalte veel hoger dan bij de testgroep.

bron: Journal of Proteome Research, 2011; : 110929134856005 DOI: 10.1021/pr200514h

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram