Koppels die één keer seks hebben per week zijn het gelukkigst

nieuws Veel seks hebben maakt niet per se gelukkiger. Koppels die één keer per week seks hebben zijn net zo gelukkig als koppels die vaker vrijen. Dat blijkt althans uit een onderzoek aan de universiteit van Toronto dat in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science verscheen.

Veel seks hebben binnen een relatie wordt vaak geassocieerd met een groter geluksgevoel. Alhoewel regelmatige seks binnen een relatie koppels wel degelijk gelukkiger maakt, blijkt het geluksgevoel niet langer toe te nemen wanneer de frequentie van één keer seks per week bereikt wordt.
De onderzoekers maakten gebruik van enquêtes van 30.000 proefpersonen in een stabiele, heteroseksuele relatie. Zowel bij mannen als vrouwen was één keer seks per week de ideale leidraad voor een gelukkige relatie, ongeacht de leeftijd en de duur van de relatie. Onduidelijk is of er sprake is van een causaal verband. Het zou ook kunnen dat het grotere geluksgevoel veroorzaakt wordt door een fijne relatie die weer resulteert in meer seks.

Wie dat gemiddelde niet haalt, moet zeker niet uit de studie afleiden dat dat wel zou moeten. Het is belangrijk om een intieme relatie met uw partner te onderhouden, zonder dat er te veel druk wordt uitgeoefend om maar zo vaak mogelijk seks te hebben, zo schrijven de onderzoekers.
Bij alleenstaanden werd overigens geen verband vastgesteld tussen het geluksbeleven en het aantal keren seks.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram