chronische ziekten

Ziekte van Parkinson en voeding

nieuws 11/04/2014

De ziekte van Parkinson is een relatief veel voorkomende progressieve hersenaandoening, een ziekte die verergert, waarbij hersencellen geleidelijkaan afsterven.

lees meer »

Hersenweek-een epileptische aanval

nieuws 10/03/2014

Wat kunt u doen bij een epileptische aanval? Epilepsie is helemaal niet zo zeldzaam. Eén op de 200 mensen heeft actieve epilepsie en één op de 20 mensen zal tijdens zijn leven minstens één epileptische aanval krijgen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Nooit te oud om te beginnen met sport

Nooit te oud om te beginnen met sport
nieuws 10/02/2014

U bent nooit te oud om te beginnen met sport: zelfs mensen die pas op latere leeftijd beginnen te sporten, doen er hun voordeel mee. Dat blijkt uit een studie in het British Journal of Sports Medicine.

lees meer »

Diarree is taboe op de werkvloer

Diarree is taboe op de werkvloer
nieuws 12/12/2013

Tot 20 keer per dag naar het toilet moeten, vele mensen zouden al voor minder hun wenkbrauwen fronsen. Toch is dit de bittere realiteit voor heel wat Crohn- en colitis-patiënten.

lees meer »

Kortademig en hoesten: misschien hebt u COPD?

nieuws 20/11/2013

COPD of chronisch obstructief longlijden is een ongeneeslijke longziekte. Bij deze ziekte zijn de luchtwegen vernauwd en de longblaasjes kapot. COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

lees meer »

Veroorzaakt virus de ziekte van Crohn?

Veroorzaakt virus de ziekte van Crohn?
nieuws 19/08/2013

Zweedse onderzoekers hebben bij kinderen met de ziekte van Crohn een veel voorkomend darmvirus (enterovirus) in de ingewanden aangetroffen. Het is de eerste keer dat een verband wordt gelegd tussen de ziekte van Crohn en een virus.

lees meer »

Biomerkers: een glazen bol voor hart- en vaatziekten?

nieuws 21/05/2013

Biomerkers zijn stoffen in het lichaam die kunnen wijzen op een bepaalde aandoening, zoals glucose bij diabetes. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) onderzocht of het meten van sommige ‘klassieke’ en nieuwe biomerkers kan helpen bij het voorspellen van hart- en vaatziekten,

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram