ad

Punjene paprike

Laatst bijgewerkt: november 2020
123-h-punjene-12-20.jpg

recepten

Een Servisch gerecht waarbij paprika, rijst, aardappelen, gehakt, uien en wortelen de hoofdrol spelen. Stevige kost voor een kille herfstdag!

Ingrediënten
olijfolie
bloem
1 eetlepel tomatenpuree
3 uien
2 wortelen
1 selderijstengel
1 takje tijm
laurierblad
peper
zout
paprikapoeder
500 g gemengd gehakt
((50% varken, 50% rund en grof gemalen)
6 rode paprika's
150 g langkorrelige rijst
2 teentjes knoflook
1 kg bloemige aardappelen

Bereiding

1. SAUS
- Maak een roux door een eetlepel olijfolie en een eetlepel bloem te bakken in een kookpan.
- Voeg de tomatenpuree toe en blus met water. Breng aan de kook. 

2. SNIJWERK
- Snijd ondertussen één ui, de wortelen en de selderijstengels in fijne brunoise.
- Voeg de brunoise, de tijm en de laurier toe aan de saus en laat sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout.

3. VULLING
- Snipper één ui en de knoflook.
- Stoof aan in een bakpan op middelhoog vuur in olijfolie met de helft van het gehakt. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Bak tot alles net begint te kleuren en gaar is.
- Als alles gaar is mag de ongekookte rijst en de rest van het rauwe gehakt erbij. Haal van het vuur en meng goed.

4. PUNJENE PAPRIKE
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en haal de zaadlijsten eruit.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en schik in een dikke gietijzeren pan, omdat de hitteverdeling daarin heel gelijkmatig verloopt. Zo krijg je een uniform gaarproces zonder dat er iets te snel aanbrandt. Laat 45 minuten stoven op een zacht vuur totdat alles gaar is.

5. PATATTEN
- Schil en kook de aardappelen in gezouten water totdat ze gaar zijn.
- Stoof ondertussen in de pan van het gehakt een laatste gesnipperde ui in olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Prak de aardappelen tot puree en voeg de ui toe. Maak extra smeuïg door een beetje olijfolie toe te voegen.

Een recept uit het boek 'Loïc - Zot van koken'
uitgegeven bij Lannoo




bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub