ad

Mei = stap-maand tegen borstkanker

Laatst bijgewerkt: mei 2019
logo-roze-mars-borstca-04-19.png

nieuws

Pink Ribbon vzw, de nationale organisatie die strijdt tegen borstkanker, doopt de maand mei om tot ‘stap-maand’ en raadt aan minimum 30 minuten per dag éxtra te wandelen in de strijd tegen borstkanker.

Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Dagelijks een stukje wandelen is een eenvoudige en efficiënte manier om meer te bewegen.

Roze Mars
Meer bewegen is niet altijd even makkelijk voor wie een sedentair (beroeps)leven leidt. Daarom organiseert Pink Ribbon De Roze Mars: een campagne die Belgen wil aanzetten om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen. Doel is om samen met alle deelnemers in mei (gedurende 31 dagen) minstens 5 maal de wereld rond te stappen. Tijdens de stap-maand werken deelnemers naar meer lichaamsbeweging en tegen borstkanker.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor De Roze Mars via www.derozemars.be. Na registratie krijgen deelnemers toegang tot het online platform waar ze hun stapactiviteit kunnen tracken. Stappen synchroniseren kan via hun eigen stappenteller of via de Pacer smartphone-app. Op het platform kom je te weten hoeveel mensen zich aansluiten bij De Roze Mars, vind je ook extra beweegtips en kan je deelnemen aan motiverende (groeps-)challenges.

Per inschrijving doneer je 5 euro ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Zo werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel.

De Roze Mars is een initiatief van de vzw Pink Ribbon in samenwerking met P&V, de Belgische verzekeringsgroep die zich met al haar werknemers wil engageren voor meer lichaamsbeweging en strijden tegen borstkanker.
ad


pub