Quiche met asperges en gerookte zalm

Laatst bijgewerkt: maart 2019
123-h-quiche-asperge-zalm-04-19.jpg

recepten

Het is weer aspergetijd. We kunnen niet genoeg genieten van deze lekkere groente. In dit recept wordt het witte goud verwerkt in een quiche.

Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 500 g verse asperges
- 100 g diepvrieserwtjes
- 200 g gerookte zalm
- 1 potje cottage cheese
- 2 dl room
- 3 eieren
- 100 g gemalen gruyèrekaas
- een paar lente-uien
- peper en zout

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 200 °C.
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar in gezouten water (ongeveer 10 minuten). Voeg halfweg de kooktijd ook de erwtjes toe.
- Laat de asperges en erwtjes uitlekken en dep ze helemaal droog.
- Leg het deeg (met bakpapier eraan) open in de quichevorm en snijd het overtollige deel weg. Prik het deeg in met een vork.
- Verdeel de asperges en ham over het deeg en bedek met in stukken gesneden zalm. 
- Klop de eieren los met de room en de cottage cheese. Roer de versnipperde lente-ui eronder en kruid met peper en zout. Niet te veel zout want de zalm bevat ook al flink wat zout.
- Giet dit beslag over de asperges en zalm en strooi de geraspte gruyèrekaas erover.
- Laat de quiche een dik half uur garen in het midden van de oven. Prik erin met een spies om de gaarheid te checken: de spies moet er droog uitkomen.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub