Recept: kipsaté op Thaise wijze

123-h-kipsaté-10-21.jpg

recepten Outdoor cooking zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid. Serveer deze kipsatés als hapje of als hoofdgerecht in het gezelschap van een lekkere salade of groenteschotel.

Ingrediënten voor 4 personen
2 el galangawortel (of gember)
1 groen chilipepertje
1 dl water
1 dl sojasaus
het sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, geraspt

Voor de saus

4 lente-uitjes
1 el koriander
2 dl kokosmelk
1 el pindakaas
1 tl paprikapoeder
1 snufje zout

Extra

stengels citroengras (om de kip op te steken)
een handvol vuurkruiden

Bereiding
  • Maak eerst de marinade. Rasp de galangawortel en snijd het chilipepertje fijn. Meng het water met de sojasaus, het limoensap, de galangawortel, de knoflook en het pepertje.
  • Snijd de kipfilet in repen van 1 centimeter. Laat de kipreepjes gedurende 12 uur in de marinade.
  • Hak met een scherp mes een punt aan de citroengrasstengels. Spies de kipreepjes in lusvorm op de stengels. 
  • Snijd de lente-uitjes en hak de koriander. Doe de kokosmelk in een steelpannetje en voeg de lente-uitjes, koriander, pindakaas en het paprikapoeder toe. Kruid met een snufje zout. 
  • Laat de saus ongeveer 4 minuten koken.
  • Gril de spiesjes 5 minuten op een matig hete grill en strooi de vuurkruiden tussen de kolen. (De spiesjes kunnen ook bereid worden op de gasbarbecue).
  • Serveer met de warme saus.

Een gerecht uit het boek 'BBQ & Outdoor' van Peter De Clercq
uitgegeven door Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2025

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram