Crumble van tonijn met olijven, kappers en parmezaan

Laatst bijgewerkt: maart 2019
HD-crumble-tonijn-full-08-17.jpg

Crumble van tonijn met olijven, kappers en parmezaan

recepten

Een hartige crumble die je helemaal vooraf kunt klaarmaken!
Ideaal om te bereiden in het weekend en te bewaren voor een drukke werkdag in de week die erop volgt.
Of wanneer je gasten over de vloer krijgt en je lekker wilt meegenieten zonder uren in de keuken te staan. 


Ingrediënten voor een ovenschaal van ongeveer 20 x 25 cm
Voor de crumble
70 g havervlokken
3 el amandelschilfers
70 g boter (op kamertemperatuur)

Voor de vulling
600 g (430 g uitgelekt gewicht) tonijn uit blik
200 g mengeling van groene olijven, zwarte olijven en kappertjes
10-tal kerstomaten
2 lente-uien
6 takjes platte peterselie
80 g parmezaan (of comté)
3 el zure room
1 el mosterd
3 el olijfolie
chilipoeder
2 el citroensap


Bereiding vooraf
De crumble
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kneed met je vingers de havervlokken met de amandelschilfers en de zachte boter tot een homogeen deeg. Kruid met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en laat het 15 minuten bakken.
- Laat de crumble afkoelen, maak hem los met je vingers en bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast.

De vulling
- Laat de tonijn uitlekken en plet hem grof met een vork.
- Giet de olie af van de olijven en kappertjes.
- Halveer de tomaten en eventueel ook de olijven. Versnipper de lente-ui en de peterselie. Rasp de parmezaan.
- Meng de zure room met de mosterd, de olijfolie, de peterselie, een snufje chilipoeder, het citroensap en roer de tonijn eronder.
- Doe het mengsel in een ovenschaal of quichevorm, verdeel de lente-ui en de kaas erover, en dan de olijven en de kappertjes.
- Vul de gaatjes op met de tomaatjes. Wikkel het gerecht in folie en bewaar het in de koelkast.


Afwerking
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de havercrumble over de ovenschotel en laat alles 10 tot 15 minuten garen in de oven. Zet de laatste 2 minuten ook de grill aan, zodat de crumble mooi bruin wordt.


Lekker met een frisse groene salade. 

Koken in het weekend, eten de hele week.

HD-koken-weekend-cover-.jpg

Uit het boek ‘Koken in het weekend, eten de hele week’ van Hilde Deweer.

Een uitgave van M Books (Uitgeverij WPG)
Verkoopprijs: 19,99 euro - 160 pagina's

Foto credit: Frank Croes




bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 02/10/2017 , bijgewerkt op 04/03/2019
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt