ad

Minder kans op overgewicht als baby met handen eet

Laatst bijgewerkt: augustus 2016
123-baby-eten-vies-170-2.jpg

nieuws Kinderen die zelfstandig en uit de hand eten, hebben minder kans om overgewicht te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Notthingham naar de eetgewoonten van 155 kinderen, zo meldt de Nationale Zorggids. Kinderen gepureerd eten geven met een lepel zou een negatief effect hebben op de eetgewoonten van kinderen en hun gewicht.

Aan het onderzoek deden kinderen van 20 maanden tot 6,5 jaar mee. Van hen kregen 63 kinderen hun eten gepureerd en met een lepel aangeboden. De overige 92 kinderen mochten zelf het eten in hun mond stoppen en hadden geen gepureerde voeding. Van die laatste groep had slechts één kind overgewicht, bij de groep kinderen die gepureerd eten kreeg, hadden er acht last van zwaarlijvigheid. Wanneer een baby begint met zijn of haar eerste hapjes, zou een keuze gemaakt kunnen worden tussen beide manieren van eten geven.

Kinderen die vaste voeding eten vanuit hun hand, hebben meer aandacht voor de textuur van het eten. Ook zijn zij meer geneigd om pasta's en brood te eten, wat ook makkelijk te pakken en te kauwen is. Zoete producten waren juist populairder onder de groep kinderen die met een lepel gevoed werd.


ad


pub