Air Up: hoe gezond is een waterdrinkfles met smaak door geurpods?

123m_water_drinkfles_2022.jpg

nieuws

Water drinken is gezond, maar heel wat mensen (en vooral ook kinderen) vinden kraanwater maar saai. De Duitse start-up Air Up lanceerde daarom een drinkfles die werkt met geurpods. Door de geur die vrijkomt, lijkt het alsof je water met een smaakje drinkt. Maar zijn die pods wel gezond?

Lees ook: Is spuitwater even gezond als plat water?

Hoe werkt Air Up?

De Air Up fles heeft een mondstuk met rietje, een geurpod en een afsluitbare dop. De bedoeling is dat je fles vult met plat water of spuitwater, nadien het mondstuk op de fles draait en een geurpod naar keuze vastklikt. Zo’n geurpod ziet eruit als een ring waar een met aroma doordrenkte spons in zit. Tijdens het drinken komt die specifieke geur vrij via een klein gaatje, waardoor je hersenen een link leggen tussen de geur en de smaak. Je gaat dus met andere woorden denken dat je cola of limonade drinkt, terwijl het eigenlijk simpelweg water is. Zodra je de geurpod naar beneden duwt, duw je ook het gaatje in het mondstuk dicht en proef je weer gewoon water.

Lees ook: Zijn gearomatiseerde waters een alternatief voor light frisdrank?

Zijn geurpods gezond of schadelijk?

Aangezien er enkel geur wordt toegevoegd aan je water, krijg je niet de hoeveelheid suiker, calorieën en andere stoffen binnen die wel in frisdrank zitten. De verschillende ‘smaken’ van de geurpods zijn bovendien gemaakt van natuurlijke geuraroma’s, gebaseerd op vruchten, planten en kruiden. Daarmee rekening houdende zijn ze dus een gezond alternatief. 

Lees ook: Hoe weet je of je genoeg water drinkt?

Wat zijn de nadelen?

Aangezien je alsmaar meer went aan water met een smaak, zal je mogelijks sneller naar gesuikerde dranken grijpen als er geen ‘smaakwater’ beschikbaar is. En hoewel één geurpod goed is voor 5 liter water en je dus wel wat plastic flesjes bespaart, kunnen die flesjes wél gerecycleerd worden en de geurpods (voorlopig) nog niet. 


Lees ook: Hoe geef je water een lekker smaakje?

Bronnen:
https://nl.air-up.com
https://radio2.be
https://www.gezondheidsnet.nl

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram