Gerelateerde artikels
Hoe geef je water een lekker smaakje?
nieuws
Er wordt aangeraden om elke dag anderhalve liter water drinken, maar dat is niet voor iedereen vlotjes haalbaar. Door een smaakje aan je water toe te voegen, loopt het vaak veel gemakkelijker naar binnen.
Enkele tips bij de bereiding van ‘water met een infusie’.
- Start nooit met heet water als je fruit toevoegt. Het maakt de vruchten onappetijtelijk en breekt ze sneller af. Koud water of water op kamertemperatuur is ideaal.
- Hard fruit zoals appel of peer snijd je best in superdunne plakjes of blokjes voor je ze toevoegt. Zo geven ze hun smaak en aroma sneller af. Harde kruiden zoals gember en steranijs stamp je om dezelfde reden best even aan met een stamper of lepel op de bodem van de fles of karaf. Van bladrijke kruiden zoals tijm, rozemarijn, munt, koriander … scheur je de blaadjes of naaldjes af en kneus je ze voor je ze aan het water toevoegt.
- Hoe lang je 'geïnfuseerd' water moet trekken, hangt af van de aromaten die je toevoegt. Komkommerschijfjes, meloenblokjes, citrusvruchten en in stukjes gesneden bessen worden vrij snel zompig. Je wacht dus best niet te lang om water met deze garnituur op te drinken. Appel en kaneel daarentegen kunnen gerust een nachtje doortrekken in de koelkast en geven daarna het beste van zichzelf.
De schil van citrusvruchten geeft een bittertje af na een tweetal uren trekken.
Enkele smakelijke combi’s:
- frambozen, blauwe bessen en muntblaadjes
- schijfjes limoen, sinaasappel en roze pompelmoes
- blokjes verse ananas, kokosschilfers en limoenschijfjes
- komkommerschijfjes, blokjes gember en citroenschijfjes
- verschillende soorten appelplakjes en kaneel
- schijfjes aardbei, komkommer en citroen
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist