Kan je vermageren door water met chiazaad te drinken?

AI_water_chiazaad_2023.jpg

dossier

Van kruidenthee tot seldersap, op sociale media circuleren er heel wat middeltjes waarvan beweerd wordt dat ze helpen om gewicht te verliezen. De laatste nieuwe om aan het lijstje toe te voegen: water met een eetlepel chiazaad. Het brouwsel ziet er niet erg smakelijk uit, maar zou zorgen voor een platte buik en gezonde darmen. Is het echt de moeite waard? 

Lees ook: Met welke sporten kan je best buikvet verliezen?

Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat chiazaad een rechtstreekse invloed heeft op ons gewicht, maar het kan er wel een rol in spelen. De zaadjes kunnen tot twaalf keer hun gewicht in water opnemen. Dat maakt dus ook dat ze veel volume in de maag opnemen waardoor je minder snel honger krijgt. Ze zitten ook boordevol vezels, mineralen en vitaminen waardoor je makkelijker naar het toilet kan gaan. 

Let wel op: één tot twee eetlepels is de maximale hoeveelheid die je mag consumeren. Chiazaadjes bevatten veel kalium en een te grote dosis daarvan kan je bloeddruk verlagen. Superfoods werken ook enkel als de rest van je voeding evenwichtig is. Het chiazaadwater is dus zeker geen alternatief voor een evenwichtige maaltijd. 

Lees ook: 7 tips om je vetverbranding te stimuleren

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov
https://elisesimoens.be
https://www.bbcgoodfood.com


Laatst bijgewerkt: oktober 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram