Gratis kookboek met gezonde en lekkere recepten voor kankerpatiënten

screenshot_rijkelijkgezond_2021.JPG

nieuws Wie kanker heeft, moet voeding beschouwen als een ondersteunende behandeling, naast andere behandelingen, meldt Stichting tegen Kanker. ‘Rijkelijk Gezond’, een nieuw, gratis receptenboek vol energie- en eiwitrijke recepten aangepast aan de noden van mensen met kanker, kan daarbij helpen. 


Rijkelijk Gezond, dat is uitgewerkt in samenwerking met diëtisten en ervaringsdeskundigen, bevat 32 weldoordachte, maar vooral ook smakelijke recepten. “Zowel de ziekte zelf als de bijwerkingen van behandelingen kunnen de eetgewoonten flink verstoren. Hoe? Dat verschilt van persoon tot persoon. Afhankelijk van iemands gezondheidstoestand, het type kanker, het stadium waarin de tumor zich bevindt kan het zijn dat de benodigde hoeveelheid energie en eiwitten verandert. Sommige mensen krijgen te maken met smaakveranderingen, ernstige vermoeidheid, een gebrek aan eetlust... Er is niet echt e´e´n lijn te trekken”, zo staat in het persbericht dat Stichting tegen Kanker uitstuurde.   
 

Lees ook: Is vlees kankerverwekkend?

”Dit receptenboek is bedoeld om mensen met kanker te helpen en ondersteunt, zowel fysiek als mentaal, de specifieke voedingsbehoeften die hun gezondheidsprofessional mee in kaart brengt. De gerechten in dit boek zijn ‘verrijkt’ zodat ze makkelijker op gewicht blijven, zonder dat ze daarvoor meer moeten eten. Er staan ook veel ‘aantrekkelijke’-recepten in, want je eet uiteraard ook met je ogen. Tot slot zijn het lekkere gerechten, die je smaakpapillen prikkelen. Van eten genieten, is immers een wezenlijk onderdeel van onze levenskwaliteit”, aldus Veronique Le Ray, Medisch Directeur van Stichting tegen Kanker.

Klik hier om Rijkelijk Gezond gratis te downloaden.

Lees ook: Hoe kan je het risico op darmkanker verlagen?

Bronnen:
www.kanker.be
www.allesoverkanker.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram