Wanneer verschoon je de keukenhanddoek?

123-was-linnen-drogen-huish-04-18.jpg

nieuws

We kunnen tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn... Hoe zit het met de keukenhanddoek, een voorwerp dat we frequent vastnemen en gebruiken?
Als je over een vaatwasmachine beschikt, maak je minder gebruik van de keukenhanddoek. Moet je in dat geval toch elke dag een vers exemplaar nemen of is het safe om de keukenhanddoek dan pas na een paar dagen te vervangen?

Hoe vaak je een gebruikte keukenhanddoek moet vervangen, hangt af van de frequentie waarmee je hem gebruikt en vooral van het vocht dat hij daarbij absorbeert.
Een handdoek die na gebruik gewoon wat vochtig is geworden, hang je meteen open zodat hij goed kan drogen. Wassen is slechts nodig wanneer die handdoek een aantal keren werd gebruikt.

- Een handdoek die je dagelijks gebruikt en die daarbij telkens erg nat wordt, kan je na het drogen maar beter wassen. De reden daarvoor is dat bacteriegroei vooral gebeurt bij een vrij natte handdoek die langzaam weer droogt.
- Was de handdoeken ook op 60 °C om alle bacteriën te doden.


Bron: Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum via Libelle Nederland

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: april 2020
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram