Borstvoeding beschermt tegen borstkanker

nieuws Nieuw onderzoek in Spanje gepubliceerd in het Journal of Clinical Nursing bevestigt dat vrouwen die langer dan 6 maanden borstvoeding geven, minder kans maken op borstkanker of pas op latere leeftijd borstkanker krijgen in vergelijking met vrouwen die geen borstvoeding of minder dan 6 maanden hebben gegeven.

Bij vrouwen die roken beschermt een langere borstvoeding echter niet tegen borstkanker.
Bij niet-rokende vrouwen die langer dan 6 maanden borstvoeding gaven, daalde de kans op borstkanker van 6,3 naar 2,7%. Ze kregen ook gemiddeld 10 jaar later borstkanker in vergelijking met vrouwen die geen of minder lang borstvoeding gaven.

Vrouwen die rookten kregen vroeger borstkanker dan vrouwen die niet rookten, ook al gaven ze borstvoeding. Het verschil bedroeg gemiddeld 7 jaar in vergelijking met niet rooksters die minder dan 3 maanden borstvoeding gaven, 11 jaar in vergelijking met vrouwen die tussen 3 en 6 maanden borstvoeding gaven en 21 jaar in vergelijking met vrouwen die meer dan 6 maanden borstvoeding gaven.

Borstvoeding vermindert het niveau van bepaalde aan kanker gerelateerde hormonen in het lichaam. Na het voeden stoot het lichaam tevens beschadigde cellen af.

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram