Gebruik beter geen vochtig toiletpapier

nieuws Voor een goede hygiëne van de bilnaad is meer nodig dan droog WC-papier. Dat geldt zeker voor mensen die last hebben van anale jeuk of aambeien. In veel landen is het wassen na de toiletgang de normaalste zaak van de wereld.
Vochtig WC-papier of reinigingsdoekjes zijn echter geen goed idee. Ten eerste bevatten ze stoffen die de huid kunnen uitdrogen en irritaties kunnen veroorzaken en bij gevoelige mensen zelfs allergische reacties kunnen uitlokken. Bovendien kunnen die reinigingsdoekjes de rioolbuizen verstoppen omdat ze minder snel uiteenvallen dan gewoon WC-papier. Het is dus beter om ze niet door te spoelen, maar ze in een afvalbakje te gooien.
Voor een optimale hygiëne is het beter om na elk toiletbezoek de bilnaad te reinigen met een doekje (bv. een washandje) met lauw water. Gebruik daarbij geen zeep. Na het wassen zorgvuldig droogdeppen.

De laatste jaren maakt de toiletdouche opgang. Dit is een kleine handdouche met een regelbare en krachtige sproeistraal die naast het toilet is aangebracht. Er bestaan ook WC-brillen met een ingebouwde douche en soms zelfs een ingebouwde föhn. Sommige modellen kunnen op een bestaand toilet worden geplaatst.

Lees ook: Speen: wat zijn aambeien en wat kan je doen?


Laatst bijgewerkt: september 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram