voeding

Waarom eten we te weinig groenten?

nieuws 16/10/2014

De aanbeveling om dagelijks voldoende groenten te eten, is wellicht een van de meest wetenschappelijk aanvaarde aanbevelingen. Groenten zijn niet alleen belangrijk voor een goede gezondheid in het algemeen.

lees meer »

Dosis in kindervitamines te hoog

nieuws 6/07/2022

Multivitaminepillen voor kinderen bevatten veel meer vitamines dan ze dagelijks nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond naar 15 multivitamines voor kinderen vanaf 3 jaar.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Belgische werknemers eten te ongezond op het werk

nieuws 9/10/2014

Belgische werknemers eten nog te veel ongezonde snacks op het werk. Nochtans is de helft ervan bereid om gezondere tussendoortjes te kiezen als ze beschikbaar zouden zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoek van studiebureau i-Vox.

lees meer »

Deze 5 voedingsproducten maken u ouder

nieuws 24/06/2022

Het is al lang geen geheim meer dat bepaalde voedingsmiddelen een effect hebben op onze huid. Af en toe een keertje zondigen, kan geen kwaad. Maar wie er een (slechte) gewoonte van maakt, kan zo het verouderingsproces versnellen. Opgelet dus met deze lijst voedingsproducten.

lees meer »

Zin of onzin van vastendiëten

nieuws 22/11/2016

Er zijn verschillende redenen waarom mensen - tijdelijk - niet eten en drinken, bijvoorbeeld om af te vallen, omdat ze denken dat het gezond is of vanwege hun religie.

lees meer »

Geen rauw voedsel bij gebruik maagzuurremmers

nieuws 13/07/2022

Mensen die maagzuurremmers slikken doen er goed aan om geen rauwe voedingsmiddelen te eten. Dat zegt het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

lees meer »

Wie is bang voor bestraald voedsel?

nieuws 11/04/2019

Het bestralen van voedsel is een interessante techniek om voedsel te bewaren en om voedselvergiftigingen te voorkomen. Elk jaar worden in ons land een paar duizend mensen ziek door een voedselvergiftiging.

lees meer »

Invriezen: zo hoort het.

dossier 11/07/2022

In het najaar wordt er volop geoogst en geplukt. De voedingswaarde van diepgevroren groenten en fruit is vergelijkbaar met die van verse producten, op voorwaarde dat de voedingsmiddelen correct worden ingevroren.

lees meer »

Biologische voeding bevat meer antioxidanten

nieuws 8/08/2014

Biologische voeding bevat een hoger gehalte aan antioxidanten. Dat blijkt een studie van Newcastle University waarin meer dan 300 onderzoeken worden geanalyseerd. Het artikel verscheen in het British Journal of Nutrition.

lees meer »

Eet je minder als je langzaam eet?

nieuws 7/08/2014

Kleine hapjes, af en toe je vork neerleggen, helpt dat echt om minder te eten? Ja, denken onderzoekers uit Engeland, Frankrijk en Nederland in een artikel in The American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

Haverbrood is veilig voor coeliakie-patiënt

nieuws 12/05/2021

Haverbrood is een uitkomst voor mensen met gluten-intolerantie (coeliakie), want in tegenstelling tot tarwe, gerst en rogge bevat haver geen gluten, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit Wageningen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram