Welke effecten heeft voeding op de gezondheid?

nieuws

Welke voedingsmiddelen bevorderen een goede gezondheid en welke brengen gezondheidsrisico’s met zich mee? Wat gebeurt er binnen een lichaam bij teveel of juist te weinig macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitamines, mineralen, sporenelementen)? Welke relatie is er tussen voeding en chronische ziekten? En wat is er bekend over productiemethoden van voedsel en hun gezondheidsrisico’s en -voordelen voor de consument?

In de tweede helft van 2015 brengt de Nederlandse Gezondheidsraad Richtlijnen goede voeding 2015 uit. Een aantal achtergronddocumenten die op de website van de Gezondheidsraad staan, vatten de stand van wetenschap samen over het verband tussen voedingsstoffen, -middelen en -patronen en het risico op veelvoorkomende chronische ziekten: aardappelen, granen en graanproducten, koffie, thee, vetten en olieën, vitamine- en mineralensupplementen, voedingsvezel en water. U kunt deze achtergronddocumenten raadplegen en tot 10 februari ook commentaar geven. Uiteindelijk moet dit uitmonden in nieuwe richtlijnen voor gezonde voeding.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram