Erectiestoornis: mediterrane voeding goed voor het hart

nieuws Mannen die lijden aan erectiestoornissen en die de principes van een mediterraan dieet volgen, hebben minder last van hart- en vaatschade. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek in Griekenland gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI), een afdeling van de European Society of Cardiology (ESC).

Het is bekend dat een mediterraan dieet (met onder meer veel groenten en fruit, vis, olijfolie, granen, noten enzovoorts en weinig (rood) vlees, geraffineerde suikers en verzadigde vetten) een positief effect heeft op de gezondheid en met name hart- en vaatziekten zou kunnen voorkomen. Volgens de Griekse studie is 80% van de erectiestoornissen te wijten aan problemen met de bloedvaten. Ze zijn een signaal dat de patiënt een verhoogd risico op een hartinfarct of een beroerte heeft. Uit de studie bij 75 mannen met een erectiestoornis (gemiddelde leeftijd 56 jaar) blijkt dat de mannen die de principes van het mediterrane dieet slecht opvolgden een veel hogere kans hadden op een minder goede hartfunctie en vaatstoornissen (verkalking van de hoofdslagader, stijvere bloedvaten) dan de mannen die dat dieet wel volgden.

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram