voeding

Appelen - het hele jaar door?

dossier 11/07/2022

Het hele jaar door knapperige appelen van eigen bodem. Hoe kan dat? Hoe slaagt men erin appelen zodanig te bewaren dat ze ook nog na enkele maanden nauwelijks in kwaliteit verschillen van de pas geoogste appelen?

lees meer »

No waste in de keuken

dossier 28/08/2019

In tijden van economische crisis is ‘Minder verspilling’ of ‘No waste’ een thema dat iedereen bezighoudt. Onze wegwerpmaatschappij draait op volle toeren, maar tegelijkertijd groeit het besef dat duurzaamheid een must is.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Appeltaart met amarantzaadjes

Appeltaart met amarantzaadjes
recepten 21/03/2022

Bij de Azteken en de Incas’s behoorden de zaadjes van amarant, net zoals maïs, tot het basisvoedsel. Ook vandaag wordt amarant in Mexico en India nog op grote schaal geteeld als een bijzonder voedzaam en glutenvrij graangewas.

lees meer »

Tandbederf voorkomen met kauwgom?

nieuws 15/03/2021

Suikervrije kauwgom die xylitol bevat kan helpen om tandbederf (cariës) te voorkomen. Om te begrijpen hoe suikervrije kauwgom helpt tegen tandbederf, is het belangrijk om te weten hoe tandbederf ontstaat.

lees meer »

Groene amarantsoep

Groene amarantsoep
recepten 29/06/2022

De amarant of kattestaart is een subtropische plant die bij ons als eenjarige wordt gekweekt. Het is een wat ouderwetse sierplant die tot 1m hoog kan worden, met opvallende rode, oranje of soms groene bloemaren en meestal ook een decoratief blad.

lees meer »

Gratin van wilde pastinaak

Gratin van wilde pastinaak
recepten 21/03/2022

Voor dit gerecht kan je zowel de wilde als de veredelde tuinpastinaak gebruiken. Gebruik alleen de wortels van eenjarige planten die nog niet hebben gebloeid.

lees meer »

Kabeljauw met savooikool en cider

recepten 21/03/2022

Savooikool mag niet te lang gekookt worden omdat anders zwavelverbindingen ontstaan die de nare koollucht veroorzaken en de groente zwaar verteerbaar maken.

lees meer »

Hoe vers is een ei?

dossier 7/02/2023

Iedereen twijfelt wel eens of de eieren die in de koelkast liggen wel nog vers zijn. Enkele eenvoudige tips kunnen ons hierbij helpen. Het woord dat te onthouden is is 'luchtkamer'.

lees meer »

Hoe voedselallergie bij uw baby voorkomen?

nieuws 11/04/2019

Er is een nieuwe Europese richtlijn om voedselallergie en anafylaxie bij kinderen te voorkomen. Deze nieuwe richtlijn werd opgesteld door de Taskforce on Prevention van de European Academy of Allergy and Clinical Immunology’s (EAACI).

lees meer »

Rauwe melk moet altijd gekookt worden

nieuws 11/04/2019

Rauwe melk van een koe, geit of ander dier is niet veilig om te drinken en niet gezonder dan bewerkte (gepasteuriseerde of gesteriliseerde) melk. Het is mogelijk dat er ziekmakende bacteriën in zitten.

lees meer »

Een avocado per dag als cholesterolpil?

nieuws 12/02/2020

Eén avocado per dag als onderdeel van een gezonde, matig vetrijke voeding, haalt de “slechte” LDL-cholesterol flink naar beneden. Dat blijkt uit een studie in het gezaghebbende tijdschrift Journal of the American Heart Association.

lees meer »

1 op 5 kinderen gooit boterhammen weg op school

nieuws 5/11/2019

18 procent van de Vlaamse kinderen tussen 8 en 12 jaar oud gooit regelmatig de boterhammen die ze ’s middags niet opeten in de vuilnisbak. Het vroege uur van de middagpauze en het gebrek aan tijd om te eten, zijn belangrijke redenen voor de voedselverspilling.

lees meer »

Look eten tegen een verkoudheid?

nieuws 27/01/2015

Misschien helpt look om een verkoudheid te voorkomen, zegt een literatuuronderzoek van het wetenschappelijk kennisnet Cochrane Database of Systematic Reviews.

lees meer »

Heb je vitaminepillen nodig?

Heb je vitaminepillen nodig?
dossier 14/03/2022

Vaak worden vitaminen voorgesteld als wondermiddelen tegen de meest uiteenlopende kwalen. Ze zijn inderdaad onmisbaar voor een goede gezondheid maar heeft het zin om vitaminepillen te nemen?

lees meer »

Welke effecten heeft voeding op de gezondheid?

nieuws 20/08/2019

Welke voedingsmiddelen bevorderen een goede gezondheid en welke brengen gezondheidsrisico’s met zich mee? Wat gebeurt er binnen een lichaam bij teveel of juist te weinig macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitamines, mineralen, sporenelementen)?

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram