Tips & tricks voor een veggie bbq

123-veggie-BBQ-groenten-06-15.jpg

nieuws

Op zaterdag 4 juli 2015 organiseert EVA vzw de vijfde editie van de Nationale Veggie BBQ-dag.

Een veggie barbecue voorbereiden is niet altijd evident. EVA vzw geeft een aantal tips & tricks voor een geslaagde veggie barbecue.

• Vet de ingrediënten altijd in, niet het rooster. Vegetarische producten bevatten immers meestal minder vet dan vlees. Voeg ook wat olie toe aan de marinades die u gebruikt.

• Laat brochettestokjes voorweken, zo branden ze niet te snel aan bij het grillen.

• Van seitan en tofu kunt "steaks" maken. U kunt grote platte stukken eventueel eerst marineren en dan roosteren, of op een stokje steken. U neemt best zo stevig mogelijke tofu, en zorg ervoor dat het overtollige vocht eruit geperst is. Marineer de tofu best een uurtje voor u hem grilt. Seitan heeft zeker een nacht in een badje marinade nodig.

• Maak tussenin regelmatig het rooster schoon met een staalborstel, kies een met een lange steel. Tussenin schoonschrobben zorgt ervoor dat ingrediënten minder blijven vastkleven én het bespaart je heel wat werk achteraf.

Accessoires bij het grillen

Een barbecue alleen is niet voldoende om te kunnen grillen. Deze accessoires maken je leven als barbecuechef een stuk gemakkelijker:

• Een fijnmazig barbecueroostertje, groentekorf of grillpan: handig voor kleinere stukken groenten en wokblokjes.
• Een barbecue klem of visklem: hier kan je veggie burgers en andere breekbare ingrediënten handig mee keren zonder dat het boeltje uit elkaar valt.
• Een grilltang: toch wel het meest essentiële hulpstuk. Zorg ervoor dat je er twee klaarlegt, eentje voor het grillen van de gerechten en eentje voor het verdelen van de kooltjes.
• Een insmeerkwastje: tegenwoordig heb je handige kwastjes van silicone die vaatwasbestendig zijn.
• Een kookwekker: barbecueën is vooral een sociaal gebeuren, waardoor je snel afgeleid kunt zijn. Een kookwekker herinnert je er aan wanneer het tijd is om de spiesjes nog eens te keren. 

www.veggiebbqdag.be

Tips & tricks voor een veggie bbq


Laatst bijgewerkt: juni 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram