mondverzorging

Belgen poetsen slecht tanden

nieuws 12/08/2019

Slechts 44 % van de Belgische bevolking poetst zoals algemeen aanbevolen minstens tweemaal per dag de tanden. In dit zwakke cijfer bestaat een grote discrepantie naargelang geslacht: 51 % bij de vrouwen en 37 % bij de mannen.

lees meer »

Belg poetst te weinig de tanden

nieuws 16/03/2021

Tandartsen raden aan om de tanden minstens tweemaal per dag twee minuten lang te poetsen. Een advies dat door de meerderheid van de Belgen niet wordt opgevolgd.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Geen invloed tandvullingen op IQ

nieuws 12/08/2019

Amerikaanse onderzoekers hebben voor de eerste keer in een grootschalig onderzoek aangetoond dat het inhaleren van tandvullingen met kwikhoudend amalgaam geen negatieve invloed hebben op het IQ of de nierfunctie, in vergelijking met composietvullingen.

lees meer »

Tandartsen ijveren voor 2.500 extra banen

nieuws 15/03/2021

Het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT) pleit voor het inzetten van 2500 tandartsassistenten die zich ontfermen over de niet medische opdrachten zoals administratie, patiëntenontvangst en sterilisatie.

lees meer »

Bleken van verkleurde tanden

Bleken van verkleurde tanden
dossier 15/12/2020

Bleken of bleeching is een techniek om de gele verkleuring die zich in de loop der jaren op de tanden heeft afgezet te verwijderen. Allerlei stoffen kunnen de kleur van de tanden wijzigen: bepaalde antibiotica, koffie, thee, rode wijn, sigaretten. Ook de ouderdom doet het tandglazuur vergelen.

lees meer »

Kinderen en fruitsap

Kinderen en fruitsap
dossier 3/11/2015

Fruitsap wordt beschouwd als een gezonde, natuurlijke bron van voornamelijk vitaminen. Tenminste, wanneer het gaat om 100 % puur fruitsap en niet om vruchtennectars of -dranken die verkregen zijn door toevoeging van water en suiker aan vruchtensap.

lees meer »

Tandinfecties kunnen leiden tot hartproblemen

nieuws 16/03/2021

Bacteriële tandinfecties (zoals parodontitis) kunnen niet alleen een acute ontsteking van de hartspier (endocarditis) veroorzaken, maar ze kunnen op termijn ook leiden tot aderverkalking (arteriosclerose) en de vorming van bloedklontertjes (thromboemlische aandoeningen).

lees meer »

Calciumtekort verhoogt risico op tandvleesontsteking

nieuws 15/03/2021

Calcium kan het optreden en de verdere ontwikkeling van ontstekingen van het tandvlees (parodontitis) afremmen. Dat blijkt uit een studie in het Amerikaanse Journal of Periodontology. Mannen en vrouwen die slechts de helft van de dagelijks aanbevolen calciuminname bereiken, hebben bijna dubbel zo vaak last van ontstoken tandvlees.

lees meer »

Mondgezondheid bij kinderen

dossier 14/03/2022

De gezondheidstoestand van de mond is de voorbije decennia sterk verbeterd, vooral dan bij kinderen en jongeren. Enkele praktische adviezen kunnen ervoor zorgen dat nog meer kinderen een gezond gebit behouden.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram